Bali

Bali is een Indonesische provincie. Deze provinciale hoofdstad is Denpasar. Bali is ook de naam van het belangrijkste eiland in deze regio.

Aan het begin van de onafhankelijkheid van Indonesië, is het eiland in de Kleine provincie Sunda eilanden, dat duizenden steden in Sunda eilanden, en nu is verdeeld in drie provincies: Bali, West Nusa Tenggara en Oost-Nusa Tenggara.

Daarnaast bestaat van het eiland Bali, Bali provincie bestaat ook uit kleinere eilanden in de omgeving, namelijk het eiland Nusa Penida, Nusa Lembongan, Nusa Ceningan, Serangan eiland, en Menjangan eiland.

Geografisch Bali ligt tussen Java en Lombok. De meerderheid van de Balinezen is hindoe. In de wereld Bali beroemd als een toeristische bestemming met een unieke verscheidenheid aan kunst-cultuur, met name voor de Japanse en Australische toeristen. Bali is ook bekend onder de bijnaam van het eiland van duizend tempels.

Geschiedenis

De eerste bewoners van het eiland Bali wordt verwacht in 3000-2500 BCE, die uit Azië gemigreerd. Overblijfselen van de stenen werktuigen werden gevonden in het dorp Cekik gelegen in het westelijke deel van het eiland. Prehistorie en vervolgens eindigde met de komst van de leer van het hindoeïsme en Sanskriet geschriften van India in jaar 100 voor Christus.

Cultuur Bali dan is een sterke invloed van de Indiase cultuur dat het proces wordt steeds sneller na de 1e eeuw na Christus. Naam Balidwipa (eiland) begon te vinden in diverse inscripties, waaronder Belanjong pijler uitgegeven door Sri Kesari Warmadewa in 913 na Christus en het vermelden Walidwipa gezegd. Er wordt geschat dat rond deze tijd Subak irrigatiesysteem voor de rijstbouw werd ontwikkeld. Sommige religieuze en culturele tradities begon ook te ontwikkelen op dat moment. Majapahit koninkrijk (1293-1500 AD) Hindoe en gecentreerd op het eiland Java, was het koninkrijk van ondergeschikten in Bali gesticht rond het jaar 1343 na Christus Het was bijna de gehele archipel zijn Hindoes, maar met de komst van de islam stond islamitische koninkrijken in de archipel, onder anderen leidde tot de val van Majapahit. Veel edelen, priesters, kunstenaars en andere hindoe-gemeenschap toen het zich terugtrok uit Java naar Bali.

Europeanen die voor het eerst ontdekt Bali is Cornelis de Houtman uit Nederland in 1597, hoewel een Portugees schip eerder was gestrand in de buurt van de kaap Bukit, Jimbaran, in 1585. Nederlanders door middel van VOC begonnen met de uitvoering van de bezetting van het land van Bali, maar blijven om weerstand te krijgen, dus totdat het einde van de kracht van hun positie in Bali is hun positie in de Java of de Molukken niet bevestigd . Vanaf de noordelijke regio van Bali, sinds de jaren 1848 is Nederland een permanente aanwezigheid die oorspronkelijk werd gedaan door pitting de kudde van verschillende heersers Bali elkaar wederzijds vertrouwen is geworden. Nederlandse grote aanval over zee en land tegen de Sanur gebied, en gevolgd door het Denpasar gebied. Bali partij die in aantallen en wapens kwijt willen niet te schande ervaren overgave, dus de oorlog tot het bittere punt of oorlog balgen dat alle mensen, mannen en vrouwen, waaronder de koning gaat veroorzaken. Naar schatting 4.000 mensen werden gedood in het incident, hoewel de Nederland hen heeft bevolen zich over te geven. Bovendien is de Nederlandse gouverneurs die slechts een paar geregeerd geven invloed op het eiland, zodat de lokale controle van de religie en cultuur in het algemeen onveranderd.

Japan bezette Bali tijdens de Tweede Wereldoorlog en als een militaire officier met de naam I Gusti Ngurah Rai Bali vormen ‘vrijheidsstrijders’ krachten. Na de nederlaag van Japan in de Stille Oceaan in augustus 1945 de Nederlandse onmiddellijk terug naar Indonesië (met inbegrip van Bali) te herstellen zijn koloniale bewind als een staat voor de oorlog. Dit werd tegengewerkt door de krachten van verzet Bali, die werd met behulp van de Japanse wapens.

Op 20 november 1945 gevechten uitbraken Puputan Margarana die zich in het dorp Marga, Tabanan, Bali midden. Kolonel I Gusti Ngurah Rai 29 jaar, leidde zijn leger uit de oostelijke regio van Bali om aanvallen te overlijden in Nederland krijgsmacht uit te voeren. Alle leden van de Bali bataljon werd alles gedood en maken het als militair verzet Bali afgelopen.

In 1946 maakte de Nederlandse Bali als een van de 13 gebieden een deel van de Oost-Indonesië werd uitgeroepen, genoemd als een van de rivalen van de Republiek Indonesië, die werd uitgeroepen en onder leiding van Soekarno en Hatta. Bali later ook opgenomen in de Verenigde Staten van Indonesië toen de Nederlandse erkende de Indonesische onafhankelijkheid op 29 December 1949. In 1950 Bali officieel verklaard unie met Nederlandse en juridisch werd een provincie van de Republiek Indonesië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *