Passpoort

Voor Nederlandse en Belgische reizigers:

Voor je reis naar Indonesië dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in Indonesië nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat of je paspoort nog geldig is.

Zowel Nederlandse als Belgische reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort (meer inlichtingen hierover bij je gemeente).

Wij raden je aan om een kopie van je paspoort (en eventueel kopie van je visum) op reis naar Indonesië mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage. Mocht je je paspoort onverhoopt verliezen, dan heb je in ieder geval nog een kopie.

Visum
Hieronder vermelden wij de visumprocedure voor Indonesië. Er staat vermeld wat bekend was bij het publiceren van deze editie voor reizigers met een Nederlandse of Belgische identiteit. Als je over een andere nationaliteit beschikt, dan zal je eventueel zelf het benodigde visum moeten regelen.

Houders van een Nederlands paspoort die voor toeristische redenen Indonesië bezoeken kunnen een gratis visum verkrijgen bij een kleine selectie van lucht- en zeehavens. Dit gratis visum is geldig voor maximaal dertig dagen en kan niet worden verlengd of omgewisseld voor een ander type visum. Aankomst- en vertrekdag worden meegeteld.

Het gratis visum is verkrijgbaar op de onderstaande luchthavens:
– Medan op Sumatra (Kualanamu International Airport)
– Batam op Sumatra (Hang Nadim International Airport)
– Jakarta op Java (Soekarno-Hatta International Airport)
– Surabaya op Java (Juanda International Airport)
– Denpasar op Bali (Ngurah Rai International Airport)
– Bandung op Java (Husein Sastranegara International Airport)
– Mataram op Lombok (Bandar Udara International Airport)
– Makassar op Sulawesi (Sultan Hasanuddin Airport)
– Manado op Sulawesi (Bandara International Sam Ratulangi Airport)

Arriveer je in of verlaat je Indonesië via een andere luchthaven dan hierboven beschreven, dan heb je het visum nodig dat je ter plaatse kunt regelen bij aankomst op de luchthaven. Dit visum kost $35,- en is maximaal dertig dagen geldig. Als je langer dan dertig dagen in Indonesië wilt verblijven, dan moet je je visum voor vertrek regelen bij de Indonesische ambassade in Den Haag of Brussel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *