Sumatra Overland tour 9 dagen

TOUR 4   Sumatra Overland tour 9 dagen

Hoogtepunten:

– Medan
– Orang-oetan voederplaats in Bukit Lawang
– Jungle trek Bukitlawang op zoek naar de Orang-oetan in hun natuurlijke omgeving.
– Toba meer met Samosir schiereiland
– Plantage en de dessa en goudmijnen processen tour
– Bukittinggi hiken in de vallei van het Karbouwengat Ngarai Sianuk
– Minangkabau spectacualire dans voorsteling
– Minangkabau tradtioneel diner

Dag 1: Medan airport
Ophaal service door onzevertegenwordiger in de luchthaven Kualanamu van Medan, waarna we doorreizen naar Garuda Plaza Hotel. Het hotel heeft een zwembad. Vandaag er staat niets op het programma, zodat u kunt uitrusten van de vermoeiende reis en U kunt wennen aan het tijdsverschil en tropische klimaat. (http://www.garudaplaza.com/facilities.html)

Dag 2: Medan – Bukit Lawang (o)
Na het ontbijt vertrekken we naar Bukit Lawang aan de rand van het Vulkaan Leuser national park. Bukit Lawang is het begin van het enorme regenwoud dat zich uitstrekt tot de stad Banda Aceh op de noordpunt van Sumatra. Vulkaan Leuser nationaal park zelf is ca. 950.000 hectare en wordt bewoond door de bedreigde orang oetan, tijgers, olifanten en Sumatraanse neushoorn. We passeren de stad Binjai (Rambutan vrucht stad). Vervolgens komen we aan in Bukitlawang in Bohorok. De volgende ochtend bezoeken we de orang-oetan voederplaats langs een steile klim, voordat u bij het platform aankomt, waar de orang-oetans door de rangers (verplicht begeleid) gevoerd worden met bananen en melk. Hier krijgt u alvast een voorproefje van wat u tijdens de trekking gaat ervaren. Overnachting in Hotel Rindu Alam (http://www.bukitlawanginfo.com/2015/11/rindu-alam-hotel.html)

Dag 3: Bukit Lawang jungle trekking (o)
De Jungle dag. Vroeg vertrekken voor een jungle trek (beschikbaar korte en lange wandelen en verplicht begeleid door local rangers). Tijdens deze trekking kunt u de overweldigende flora en fauna van Sumatra ontdekken en genieten en het gezang van de vogels en siamang (de zwarte gibbon) en natuurlijk de primate orang oetans in levende lijf tegenkomen (Incusief lunchen). Na de lunch gaan we terug naar Bukit Lawang. Overnachting in Rindu Alam.

Dag 4: Bukit Lawang – Samosir eiland (o)
Na het ontbijt checken we uit en rijden naar Samosir eiland en verblijven voor twee nachten in Tuk Tuk dorp op Toba meer via Parapat haven. Met de boot via veerpont van Parapat steken we over naar Samosir, een eiland middenin het Toba meer. We verblijven daar twee nachten in Toba cottages. Het hotel ligt direct aan het Toba meer en heeft een zwembad,met een mooi uitzicht op het Toba meer. (www.tobacottages.com/)

Dag 5: Samosir island (o)
Vandaag een volledag vrij ter besteding, waar U kunt ook in overleg met de gids iets ondernemen. Een boottocht naar de waterval Binangalom waar u kunt gaan zwemmen in Toba meer en vervolgens wandeling in de dessa en bezoek een schooltje van Samosir eiland (inclusief lunch) en de bezienswaardigheden: Graven van de Koning Sidabutar, Ambarita de steen stoel, Simanindo de Batak museum. Overnachting in Toba cottages.

Dag 6: Samosir Island – Padang Sidempuan (o)
Na het vroeg ontbijt gaan we met de boot naar de veerpont van Parapat en rijden we via de Trans-Sumatra highway naar Padang Sidempuan. Onderweg bezoeken we de traditionele markt van Balige. We overnachten in het Mega Permata hotel. (http://www.megapermatahotel.com/)

Dag 7: Padang Sidempuan – Bukittinggi (o)
Vroeg in de ochtend vertrekken we uit Padang Sidempuan voor een lange dag reis naar Bukittinggi, het centrum van de Minangkabau, in de provincie van West Sumatra. De Minangkabau hebben nog invloeden van een matriarchale samenleving en zijn misschien wel het strengst in de leer van alle moslims in Indonesie. We rijden dwars door de jungle van het Bukit Barisan gebergte, een bergketen van bijna 1700 km lang in het westen van Sumatra. Onderweg mogelijk een Dessa met plantage en een goudmijnen processen tour organiseren en inclusieff lunch (optioneel) en in de middag stoppen we op de evenaar lijn en verder oversteken we van noord naar zuid evenaar in Bonjol. Vervolgens rijden we door naar Bukittinggi. We overnachten in het Grand Rocky hotel in Bukittinggi, een prachtig nieuw hotel met zwembad in het midden van de stad.

Dag 8: Bukittinggi (o)
Na het ontbijt in het hotel, Optioneel programma te organiseren gaan we hiken vanaf Bukit Tinggi naar Kota Gadang in Ngarai Sianuk (Vallei Sianuk/ Karbouwengat). Tijdens deze tocht is het makkelijk contacten te leggen met de lokale bevolking. Een gids gaat met u mee. In de middag is ter vrije in beschikking en ’s avond mogelijk een local menu diner en de Minangkabau spectaculaire dans voorsteling bijwonnen. Overnachting in het Grand Rocky hotel.
Dag 9: Bukittinggi – Padang airport – Jakarta (o)
Vandaag is de laatste dag van uw rondreis in Sumatra. We rijden naar de luchthaven van Padang via Lembah Anai waterval. We brengen u naar de luchthaven en vliegen naar Jakarta. Java eiland, waar de chauffeur en de busboy afscheid van u nemen en teruggaan naar Medan. Einde van onze Sumatra reis met Indonesie Nederland Direct en vliegen naar Amsterdam van uit Jakarta.
Prijzen zijn inclusief:
– Overnachting in goede hotels in:
– Medan Garuda Plaza hotel /iets dergelijks
– Bukit Lawang Rindu Alam hotel//iets dergelijks
– Samosir Toba cottages (Deluxe room)/iets dergelijks
– Padang Sidempuan Mega Permata hotel/iets dergelijks
– Bukittinggi Grand Rocky hotel/iets dergelijks
– Bus/Minibus met airco en chauffeur
– Vliegticket van Padang naar Jakarta
– Alle transfers
– Ontbijt (o)
– Nederlands sprekende ervaren Reisleider
– Ferry van en naar Samosir eiland
Prijzen zijn exclusief:
– Persoonlijke uitgave (laundry,fooien,telefoneren,enz)
– Optioneel beschreven excursies
– Entrëe gelden
– Local gids
– Lunch en diner
– Tickets voor de international vlucht

Fooienstelsel

– Voor de group reis de reisleider zullen een fooienpot verzamelen voor de gedurende reis van Sumatra E.4,- per persoon/dag, de trip is 9 dagen. Hiervoor adviseren wij U E.35,- per persoon voor de hele reis op Sumatra. – De fooien verdelen wij naar o.a de koffer jongens van de hotel,bus chauffeur en de bus boy,extra parkeer gelden, donaties enz. Deze Fooien pot is uitgezonderd voor de Reisleider

Goed om te weten

– Het valt aan te raden om voldoende contant geld op te nemen gedurende de reis voor eigen consumptie. Pinautomaten worden aangegeven met de borden ATM
– Tempels en veel andere bezienswaardigheden in Java en Bali worden als heilig beschouwd. Respecteer de gebruiken en bedek Uw schouders en benen als U die plaats betreed
– Indien U wilt verlengen van verblijfs, betaalt u aanvraagkosten E.10,-/ boeking
– Mede door technische en of organisatorische redenen, kan de volgorde van onze programma en of onze route worden afgeweken
– Het slagen van een reis is zeer afhankelijk op de sfeer binnen het reis gezelschap en U bent hierin medeverantwoordelijk. Zorg dat U op de afgesproken tijd en plaats bent. Prettige Indonesie Direct reis!

Betaling

– De betaling moet worden overgemaakt 4 weken voor de aankomst
– Annulering binnen 2 – 3 weken voor de ankomst kost 50%
– Annulering 1 week voor de ankomst kost 75%
– Annulering minder dan 1 week voor de ankomst kost 100%

Registratie

Registratie van de deelnemers dient U 60 dagen voor vertrek aanmelden en het aantal deelnemers zal 30 dagen later bekend worden gemaakt of de reis wel doorgaan en de betaling dient U uiterlijk 30 dagen voor vertrekworden voltooid.

Vertrekdata 

Sumatra 9 dagen

 8 Maart, 22 Maart, 5 April, 19 April, 10 Mei, 24 Mei, 6 September, 20 September, 11 October, 25 October, 8 November, 22 November.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *