Indonesia in general

Republiek Indonesië afgekort RI of Indonesië is een land in Zuidoost-Azië, die over de streep evenaar en gelegen tussen de continenten Azië en Australië, en tussen de Stille Oceaan en de Indische Oceaan. Indonesië is de archipel ‘s grootste in de wereld, die bestaat uit 13.677 eilanden , daarom is het ook bekend als Nusantara (“buitenste eilanden”, in aanvulling op Java, die wordt beschouwd als het centrum). Met een bevolking van 250 miljoen inwoners in 2016,  Indonesië is het vierde meest bevolkte land in de wereld en een land van moslims in de wereld, hoewel niet officieel een islamitische staat. Indonesië is een republiek, het huis van Afgevaardigden, is de regionale vertegenwoordiger van de Raad en de president rechtstreeks wordt gekozen. Is de hoofdstad Jakarta. Indonesië wordt begrensd door Maleisië op Borneo eiland, met Papoea-Nieuw-Guinea in Guinee en Oost-Timor in de Timor Island. Andere buurlanden Singapore, de Filippijnen, Australië, en de vereniging grondgebied van de Andamanen en Nicobaren in India.
Geschiedenis van Indonesië sterk beïnvloed door andere volkeren. Indonesische archipel werd een belangrijk handelscentrum regio sinds ten minste de 7e eeuw, toen het koninkrijk Sriwijaya in Palembang religie en handelsbetrekkingen met China en India. Koninkrijken hindoeïsme en boeddhisme is toegenomen in de eerste eeuwen na Christus, gevolgd door de handelaren die bracht de religie van de islam, evenals de verschillende krachten van Europa vochten elkaar om de specerijenhandel in de Molukken monopoliseren tijdens het tijdperk van de oceaan verkennen. Eenmaal onder Nederlands koloniaal bewind, Indonesië, die toen heette het Nederlands-Indië verklaarde zich onafhankelijk op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Bovendien, Indonesië had een groot aantal obstakels, bedreigingen en uitdagingen van natuurrampen, corruptie, separatisme, een democratiseringsproces en de periode van snelle economische veranderingen.
Van Sabang tot Merauke, Indonesië bestaat uit verschillende etnische, taalkundige en religieuze groepen. De Javanen zijn de grootste etnische groep en het meest politiek dominant. Nationale motto van Indonesië, “Bhinneka tunggal ika” (“Diversiteit blijft een”), verwoordt de diversiteit die het land vormen. Naast een dichte bevolking en uitgestrekte gebied, Indonesië heeft een natuurlijke omgeving die het niveau van de biodiversiteit in het tweede ‘s werelds grootste ondersteunt.