Java – Bali Overland tour 21 dagen

  • TOUR  1       Java – Bali  Overland tour 21 dagen

Dag 1 Aankomst in Jakarta Airport

Ophaal service door onze vertegenwordiger in de luchthaven Soekarno Hatta Jakarta. Transfer naar uw hotel voor overnachting. Overnachting in Santika premier hotel in Jakarta. (http://www.santika.com/id/indonesia/jakarta/hotel-santika-premiere-hayam-wuruk/)

Dag 2 Jakarta (o)

Een hele dag Jakarta vrij te besteden door de stad, U kunt lopen naar de Oud Batavia stadhuis en het was de miniatuur van Amsterdam, gebouwd door Nederland is een copy van het paleis Dam vastgelegd. Museum Fatahillah (oud stadhuis), vroeger gebruikt als rechtsgebouw en het stadhuis kantoor en nu dient als een museum en binnen in bewaard de collectie van antiek meubels uit de Nederlandse koloniale tijd. In de buurt zijn er Wayang museum (voorheen Oud en Nieuw Hollandse kerk), Batavia cafe, Museum Bahari/ Maritiem en dan verder lopen naar Sunda Kelapa haven, het was eens erg belangrijk en veel bezocht door handelaren uit de hele wereld tijdens de Nederlandse koloniale tijd. Bus vervoer is niet beschikbaar. Overnachting in Santika premiere hotel.

Dag 3 Jakarta – Bandung (o)

Na het ontbijt, reizen we naar Bandung met stop in Bogor en te bezoeken Bogor botanische . De Bogor botanische tuin herbergt meer dan 15.000 soorten laagland bomen en planten en meer dan 100 soorten tropische orchideeën. Daarna verder rijden naar Bandung via de snelweg en na aankomst in Bandung eventueel lunch onderweg daarna een bezoek naar de kinderen music show (traditionele bamboe instrumenten) prestaties bij Saung Angklung Udjo. (optioneel excursies). Overnachting in Sukajadi hotel. (http://sukajadihotel.com)

Dag 4  Bandung (o)

Een hele dag rond de Bandung stad in uw programma en de mogelijkheden zijn er een ​​wandeling in de Azië Afrika straat Bandung  (vroeger de Grote Postweg, erfgoed) tijdens wandeling door de Azië-Afrika straten vindt u vele koloniale gebouwen uit the ‘Dutch’ periode te zien. Het oude gebouw heeft een karakteristieke, namelijk de art deco-stijl.
Een van de marionet maker Mr.Ruchiyat, U kunt ook een bezoekje doen op hun werkplek, vervaardigd poppen. Ze zijn zeer selectief met het gebruiken van hout kwaliteit, kleurstoffen en kleding die zijn afgestemd op elk teken van de marionet materialen te kiezen.
Coffee Factory “Aroma” dit is een oude koffie fabriek die meer dan 85 jaar oud, maar nog steeds produceert koffie, op dezelfde manier. De kwaliteit van de koffie is echt beroemd, heeft een zeer heerlijke smaak, en verkocht tegen een relatief goedkope prijs. Let op: Onze bus zal het hotel ‘s avond verlaten met onze koffers. Deze tour bus vervoer is beschikbaar. Overnachting in Bandung

Dag 5 Bandung –Pangandaran strand (o)

Vandaag zullen we een lokale vervoer (eigenrekening) gebruiken om het station te bereiken en deze ochtend hebben we een Java-trein excursie tot Banjar stad en tijdens de trein reis zullen we passeren de Preanger gebieden die landschap van rijstterrassen biedt. Verder van uit Banjar met onze bus bereiken we de Pangandaran schiereiland. Na aankomst in Pangandaran mogelijk een bezoekje (hiken) naar natuur reservat van Pangandaran waar u kunt zien macaca aapen, leguan, stekel varkens en wilde herten en eventueel in zee zwemen met de zons ondergang (optioneel). Overnachting in Sunrise beach hotel.(http://sunrisebeachhotelpangandaran.com/

Dag 6 Pangandaran (o)

Pangandaran strand optionele tour met een bezoek aan Green Canyon de naam  verkennen  de groene rivier en door de rotsen heen met een kleine zijspan motorboot en mogelijk zwemmen tegen de stroom aan water (afhankelijk aan de moeson en optioneel) voo ruw avontuurlijke uitdaging. Deze tour is bus vervoer beschikbaar. Overnachting in Pangandaran strand.

Dag 7 Pangandaran – Yogyakarta (o)

‘S ochtends heel vroeg vertrekken om verder met een traditionele houten motorboot over de Kalipeucang  rivier ( een eigen keus en de boot is een eigen rekening)  waar daar een brakwater stromen en we varen langs de Nusa Kambangan eiland (Indonesische al-catraz) gevangenissen en arriveren op Seleco haven van Cilacap en verder met onze bus een lange rit dag naar Yogyakarta reizen. Let op: alvast doorgeven en afrekenen aan de reisleider voor diegenen die de Borobudur en Prambanan tempel willen bezoeken en het is verplicht vooraf de entree te reserveren.Overnachting in The 101 hotel Yogyakarta.  (http://the101hotels.com/yogyakartatugu)

Dag 8 Borobudur &Prambanan Yogyakarta Tour (o)

In de ochtend bezoek zilversmid op Mungkid dan verder naar de tempel Borobudur een boeddhistische monument en wordt beschouwd als een van de zeven wereldwonderen en tevens een bezoek de Prambanan tempel de negende eeuw hindoeïstische tempelcomplex in Yogyakarta, gewijd aan Trimurti, de uitdrukking van God als de Schepper (Brahma), de Onderhouder (Vishnu) en de Destroyer (Shiva). en ’s middags terug naar het hotel.
En in de avond kunt u zien Ramayana ballet dans en deze voorstelling is zo mooi (in every dance there is a beauty), bewonderen en het is moeilijk te vergelijken. Deze uitvoering is in staat om diverse Javaanse kunsten zoals dans, drama en muziek te verenigen op een podium de Ramayana verhaal, een legendarische epos geschreven door Walmiki in Sanskriet te presenteren (optioneel). Deze tour beschikbaar alleen bus vervoer. Overnachting in Yogyakarta.

Dag 9 Yogyakarta tour (o)

Bezoek batik atelier, Sultan paleis en lokale leder kunstproductie dan terug naar het hotel en de rest van de dag is vrij te besteden. Let op: Onze bus zal ’s avond het hotel verlaten  met onze koffer. Deze tour beschikbaar alleen bus vervoer. Overnachting in Yogyakarta

Dag 10 Yogyakarta – Malang (o)

U kun deze ochtend de trein station te voet of met een taxi bereiken. Deze dag reizen we naar Oost-Java met de trein tot Malang stad van Oost-Java, die bekend staat als Bandung van Oost-Java, de stad die gebouwd was door de heer W Thomas Karsten. Bromo zonsopgang tour zal worden begonnen om middernacht (optioneel vervoer en tour) onderweg overstappen naar een Jeep 4 × 4 en per paard (optioneel) de Bromo vulkaan bezoeken. Dit apocalyptische-achtige ervaring zal rijkelijk beloont de inspanningen van stijgende trip  voor zonsopgang. Terug naar het hotel rond om na de lunch. Overnachting in Atria hotel. (http://atriahotel-malang.com/promotions#1)

Dag 11 Malang (o)

Een hele middag vrij te besteden. Overnachting in Malang. Deze dag is bus vervoer beschikbaar.

Dag 12 Malang – Kalibaru (o)

Na het ontbijt in het hotel onze reis voortzetten naar Kalibaru, een klein dorp met mooie en verschillende soorten plantage. Bij aankomst in Kalibaru een optionele tour bezoek aan plantage van koffie, cacao, vanille en vele anderen spcerijen en kijk naar mensen die palmsuiker gaan maken en er wonen ook weeskinderen en deze kinderen zullen voor ons een dans vertonen als de afscheid dag van het eiland Java. Overnachting in het Kalibaru Cottages. (http://kalibarucottages.com)

Dag 13 Kalibaru – Lovina strand (o)

Rijden naar Ketapang haven en de overtocht per veerboot naar Gilimanuk de haven van Bali. Aankomst in Bali en direct naar Lovina strand. Afscheid van onze bus jongens van Java.Overnachting in Aneka lovina Villas & Spa beach hotel. (http://anekalovinabali.com/)

Dag 14 Lovina strand (o)

Een zee en het strand dag waarop u kunt duiken of snorkelen doen in Menjangan eiland, dit onbewoond om liggende eiland bewaard een hoop water koraalriffen en de beste in het noorden van Bali. Bus vervoer is niet beschikbaar. Overnachting in Lovina.

Dag 15 Lovina strand – Ubud (o)

Vroeg in de ochtend met een kleine zijspan motorboot naar het vrij zwemmen dolfijnen zien in zee gelegen nabij de hotel (optioneel tour) en daarna terugkeren naar het hotel voor het ontbijt en de hotel verder verlaten. Op weg naar Ubud kunt u bezoeken de Git Git waterval en Ulundanu tempel op Beratan meer (eigen rekening). Overnachting in het Puri Pertiwi Resort Hotel Ubud of iets dergelijks.  (http://www.pertiwiresort.com/ 😉

Dag 16 Ubud (o)

Een dag vrij te besteden. Geen bus vervoer beschikbaar.

Dag 17 Ubud (o)

Een dag vrij te besteden. Geen bus vervoer beschikbaar.

Dag 18- 20 Ubud – Sanur strand (o)

Transfer naar hotel Diwangkara beach Sanur in Sanur beach. (www.diwangkarabeachsanur.com)

Dag 19 Sanur (o)

Een dag vrij te besteden. Geen bus vervoer beschikbaar.

Dag 20 Sanur (o)

Een dag vrij te besteden. Geen bus vervoer beschikbaar.

Dag 21 Sanur strand – airport Denpasar (o)

Einde van onze rondleidingen van Indonesia Nederland Direct en vliegen van Denpasar naar Amterdam.

Prijzen zijn inclusief:

– Overnachting in goede hotels:
– Jakarta Santika Premier hotel
– Bandung Sukajadi hotel
– Pangandaran Sunrise beach hotel
– Yogyakarta The 101 hotel
– Malang Atria hotel
– Kalibaru Kalibaru cottages
– Lovina Aneka lovina Villas & Spa beach hotel.
– Ubud Puri Pertiwi Resort hotel
– Sanur Diwangkara beach hotel
– Trein tickets van Bandung naar Banjar
– Trein tickets van Yogyakarta naar Malang
– Bus/Minibus met airco en chauffeur
– Alle transfers
– Ontbijt (o)
– Nederlands sprekende ervaren Reisleider
– Ferry van en naar Bali eiland

Prijzen zijn exclusief:

– Persoonlijke uitgave (laundry,fooien,telefoneren,enz)
– Optioneel beschreven excursies
– Alle entrée gelden
– Local gids
– Lunch en diner
– Tickets voor de international vlucht
– Boot varen van Pangandaran naar Cilacap
– Taxi van Bandung hotel naar trein station
– Taxi van Yogya hotel naar trein station

Fooienstelsel

– Voor de group reis de reisleider zullen een fooien pot verzamelen voor de gedurende reis van Java en Bali E.3,- per persoon/dag, de trip is 21 dagen. Hiervoor berekenen wij U E.60,- per persoon voor de hele reis op Java en Bali.
– De fooien verdelen wij naar de koffer jongens van de hotel, bus chauffeur en de bus boy,extra parkeer gelden, donaties enz. Deze Fooien pot is uitgezonderd voor de Reisleider.
– De contant geld voor de entrée gelden en de fooien kunnen aan de Reisleider overhandigen en organiseren.

Goed om te weten

  • Het valt aan te raden om voldoende contant geld op te nemen gedurende de reis voor eigen consumptie. Pinautomaten worden aangegeven met de borden ATM
  • Tempels en veel andere bezienswaardigheden in Java en Bali worden als heilig beschouwd. Respecteer de gebruiken en bedek Uw schouders en benen als U die plaats betreed
  • Indien U wilt verlengen van verblijfs, betaalt u aanvraagkosten E.10,-/ boeking
  • Mogelijk tijdens hoogseizoen de hotel veranderd naar iets dergelijke hotel
  • Mede door technische en of organisatorische redenen, kan de volgorde van onze programma en of onze route worden afgeweken
  • Het slagen van een reis is zeer afhankelijk op de sfeer binnen het reis gezelschap en U bent hierin mede verantwoordelijk. Zorg dat U op de afgesproken tijd en plaats bent. Prettige Indonesie Nederland direct vakantie reis!

Betaling

– De betaling moet worden overgemaakt 4 weken voor de aankomst
– Annulering binnen 2 – 3 weken voor de ankomst kost 50%
– Annulering 1 week voor de ankomst kost 75%
– Annulering minder dan 1 week voor de aankomst kost 100%

Registratie

Registratie van de deelnemers dient U 60 dagen voor vertrek aanmelden en het aantal deelnemers zal 30 dagen later bekend worden gemaakt of de reis wel doorgaan en de betaling dient U uiterlijk 30 dagen voor vertrek worden voltooid.