Sumatra Java Bali Overland tour 22 Dagen

 • TOUR 5      Sumatra Java Bali Overland tour 22 Dagen

Hoogtepunten:

Medan stad
Toba meer met Samosirschiereiland
Plantage en de dessa en goudmijnen processen tour
Bukittinggi hiken in de vallei van het Karbouwengat Ngarai Sianuk
Jakarta en de Oude stad Batavia
Bandung The Heritage, de AngklungUdjo show muziek van de kinderen
Yogyakarta en Ramayana balletdans en een feestelijk uitgebreid diner
Malang stad en de Bromovulkaan tocht
Plantage tour van Krikilan en de weeskinderen
Duiken en snorkelen in Menjangan eiland
Ubud centra van kunst en kultuur

Dag 1: Medan airport
Pick-up service door onze vertegenwordiger in Soekarno Hatta Jakarta en verder overstappen naar onze volgende vlucht naar Kualanamu vlieghaven van Medan, waarna we door reizen naar Garuda Plaza Hotel. Het hotel heeft een zwembad. Vandaag er staatn iets op het programma, zodat u kunt uitrusten van de vermoeiende reis en U kunt wennen aan het tijdsverschil en tropische klimaat. (http://www.garudaplaza.com/facilities.html)

Dag 2: Medan – Samosireiland (o)
Een ochtend vrij en na het ontbijt checken we uit en rijden naar Samosir eiland en verblijven voor twee nachten in TukTuk dorp op Toba meer. Met de boot via veerpont van Parapat steken we over naar Samosir, een schiereiland midden in het Toba meer. We verblijven daar twee nachten in Toba cottages. Het hotel ligt direct aan het Toba meer en heeft een zwembad,met een mooi uitzicht op het Toba meer. (www.tobacottages.com/)

Dag 3: Samosirisland (o)
Vandaag een volledag vrij ter besteding, waar U kunt ook in overleg met de gids iets ondernemen. Een boottocht naar de waterval Binangalom waar u kunt gaan zwemmen in Tobameer en vervolgens wandeling in de dessa en bezoek een schooltje van Samosireiland (inclusief lunch) en verder de andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn: Graven van de Koning Sidabutar, Ambarita de steenstoel, Simanindo de Batak museum. Overnachting in TukTuk Samosir.

Dag 4: Samosir Island – Padang Sidempuan (o)
Na het ontbijt gaan we met de boot naar de veerpont van Parapat en rijden we via de Trans-Sumatra highway naar Padang Sidempuan. Onderweg bezoeken we de traditionele markt van Balige. Overnachting in het Mega Permata hotel. (http://www.megapermatahotel.com/#!the-hotel/aboutPage)

Dag 5: Padang Sidempuan – Bukittinggi (o)
Vroeg in de ochtend vertrekken we uit Padang Sidempuan voor een lange dagreis naar Bukittinggi, het centrum van de Minangkabau, in de provincie van West Sumatra. De Minangkabau hebben nog invloeden van een matriarchale samenleving en zijn misschien wel het strengst in de leer van alle moslims in Indonesie. We rijden dwars door de jungle van het Bukit Barisangebergte, een bergketen van bijna 1700 km lang in het westen van Sumatra. Onderweg mogelijk een Dessa plantage en een goudmijnen processen tour organiseren en is optioneel (inclusief lunch) en in de middag stoppen we op de evenaar sign en verder oversteken we van noord naar zuid evenaar in Bonjol. Vervolgens rijden we door naar Bukittinggi. We overnachten in het Grand Rocky hotel in Bukittinggi, een prachtig nieuw hotel met zwembad in het midden van de stad.(http://www.rockyhotelsgroup.com/RockyHotel/GRHB/grand-rocky-hotel-bukittinggi.html)

Dag 6: Bukittinggi (o)
Na het ontbijt in hotel, Optioneel programma te organiseren en gaan we hiken vanaf Bukittinggi naar Kota Gadang in Ngarai Sianuk (ValleiSianuk/ Karbouwengat). Tijdens deze tocht is het makkelijk contacten te leggen met de locale bevolking. Een gids gaat met uw mee. In de middag is tervrije in beschikkingen en ’s avonds mogelijk een local menu dineren in huis van locale mensen en de Minangkabau spectaculaire dans voorsteling bijwonnen. Overnachting in het Grand Rocky hotel.

Dag 7: Bukittinggi – Padang airport (o)
Vandaag alweer de laatste dag van uw rondreis in Sumatra. We rijden naar de luchthaven van Padang via Lembah Anai waterval. We brengen u naar de luchthaven en vliegen naar Jakarta. Java eiland, waar de chauffeur en de busboy afscheid van u nemen en terug gaan naar Medan.Aankomst in Airport SoekarnoHatta Jakarta. Transfer naar het hotel in Jakarta voor overnachting. Overnachting in Santika premier hotel in Jakarta. (http://www.santika.com/id/indonesia/jakarta/hotel-santika-premiere-hayam-wuruk/)

Dag 8: Jakarta (o)
Een hele dag Jakarta door de stad te ontdekken met u eigen programma, en is te bezoeken Oude stadhuis Batavia, Wayang museum en de oude haven van SundaKelapa. De stadhuis is een copy van paleis Dam in Amsterdam en heden is Museum Fatahillah en daar in binnen bewaard antiek inboedel uit de Nederlandse koloniale tijd, tevens gebruikt als gerechtsgebouw en het stadhuiskantoor. Bij de buurt zijn er Wayang museum (voorheen Oud en Nieuw Hollandse kerk), Batavia cafe, Museum Bahari/ Maritiem en dan verder lopen naar Sunda Kelapa haven is een belangrijk en drukke haven en was veel bezocht door handelaren uit de hele wereld tijdens de Nederlandse koloniale periode. Bus/auto vervoer is nietbeschikbaar. Overnachting in Jakarta.

Dag 9: Jakarta – Bandung (o)
Na het ontbijt, reizen we naar Bandung met stop in Bogor en te bezoeken Bogor botanische . De Bogor botanische tuin herbergt meer dan 15.000 soorten laagland bomen en planten en meer dan 100 soorten tropische orchideeën. Daarna verder rijden naar Bandung via de snelweg en na aankomst in Bandung eventueel lunch onderweg daarna een bezoek naar de kinderen music show (traditionele bamboe instrumenten) prestaties bij Saung Angklung Udjo (optioneel excursies). Overnachting in Sukajadi hotel. (http://sukajadihotel.com/)

Dag: 10 Bandung (o)
Een hele dag rond de Bandung stad in uw programma en de mogelijkheden zinj er een wandeling in de Azië Afrika straat Bandung (vroeger de grotePostweg, erfgoed) tijdens wandeling door de Azië-Afrika straten vindt u vele koloniale gebouwen uit the’Dutch ‘periode te zien. Het oude gebouw heeft een karakteristieke, namelijk de art deco-stijl.

Een van de marionet maker Mr.Ruchiyat, U kunt ook een bezoekje doen op hun werkplek, vervaardigd poppen. Ze zijn zeer selectief met het gebruiken van hout kwaliteit, kleurstoffen en kleding die zijn afgestemd op elk teken van de marionet materialen te kiezen. Coffee Factory “Aroma” dit is een oude koffie fabriek die meer dan 85 jaar oud, maar nog steeds produceert koffie, op de zelfde manier. De kwaliteit van de koffie is echt beroemd, heeft een zeer heerlijke smaak, en verkocht tegen een relatief goedkope prijs. Let op: Onze bus zal het hotel ’s avonds verlaten met onze koffer. Deze dag tour bus/auto vervoer is beschikbaar. Overnachting in Bandung

Dag: 11 Bandung – Yogyakarta (o)
Vandaag zullen we een lokale vervoer (eigen rekening) gebruiken om het station te bereiken en we hebben een Java-trein excursie tot Yogyakarta en langs de Preanger gebieden biedt eenprachtige landschap van rijstterrassen. Overnachting in The 101 hotel Yogyakarta. (http://the101hotels.com/yogyakartatugu)
Dag: 12 Yogyakarta
In de ochtend bezoek zilversmid op Mungkid dorp en verder naar de Borobudur tempel een boeddhistische monument en wordt beschouwd als een van de zeven wereldwonderen en in de middag verder rijden naar de Prambanan tempel en is de negende eeuw hindoeìstische tempel complex, gewijd aan Trimurti, de uitdrukking van God als de Schepper (Brahma), de Onderhouder (Vishnu) en de Destroyer (Shiva). en ’s middags terug naar het hotel. En in de avond kunt u Ramayana Dans bijwonnen met een fijne uitgebreid feestelijk Javansche diner en deze dans voorstelling is zo mooi (“in every dance there is a beauty”). Dit verhaal is bested om diverse Javaanse kunsten zoals dans, drama en muziek te verenigen, een legendarische epos geschreven door Walmiki in Sanskriette presenteren (optioneel). Deze dag tour alleen beschikbaar vervoer, alle entrëe gelden is niet inclusief. Overnachting in Yogyakarta.
Dag 13: Yogyakarta tour (o)
Bezoek batik atelier, Sultan paleis en local leder kunstproductie en terug naar het hotel en de rest van de dag is vrij tebesteden. Let op: Onze bus gaan ’s avonds het hotel verlaten met onze koffers. Deze dag tour alleen beschikbaar vervoer, al die entrëe is niet inclusief. Overnachting in Yogyakarta.
Dag 14: Yogyakarta – Malang (o)
Deze dag reizen we met de trein naar Malang stad van Oost-Java, de stad bekend als Bandung van Oost-Java, hij was gebouwd door de heer W Thomas Karsten. Bromo tour om de pracht van de zonsopgang te ervaren zullen beginnen in middernacht (optioneel vervoer en tour) en onderweg overstappen naar een Jeep 4 x 4 en per paard (optioneel) naar de rand van de Bromovulkaan, dit apocalyptische achtige ervaring zal rijkelijk beloont van de inspanningen van de zonsopgangtocht. Terugnaar het hotel rond de lunch tijd. Overnachting in Atria hotel.(http://atriahotel-malang.com/promotions#1)
Dag 15: Malang (o)
Een hele middag vrij te besteden. Bus vervoer is beschikbaar. Overnachting in Malang.
Dag 16: Malang – Kalibaru (o)
Na het ontbijt in het hotel onze reis voortzetten naar Kalibaru, een klein dorp met mooie en verschillende soorten plantage. Bij aankomst in Kalibaru een optionele tour bezoek aan plantage van koffie, cacao, vanille en vele anderen spcerijen en kijk naar mensen die palmsuiker gaan maken en er wonen ook weeskinderen en deze kinderen zullen voor ons een dans vertonen als de afscheid dag van het eiland Java. Overnachting in het hotel Kalibaru Cottages. (http://kalibarucottages.com/)
Dag 17: Kalibaru – Lovina strand ten noorden van Bali (o)
Rijden naar Ketapang haven en de overtocht per veerboot naar Gilimanuk de haven van Bali. Aankomst in Bali en direct naar Lovina strand. Afscheid van onze bus jongens van Java.Overnachting in Aneka lovina Villas & Spa beach hotel.( http://anekalovinabali.com/)
Dag 18: Lovina strand (o)
Een zee en het strand dag waarop u kuntduiken of snorkelen in Menjangan eiland, dit onbewoonde omliggende eiland bespaart een hoop water koraalriffen en de beste in het noorden van Bali. Bus/auto vervoer is niet beschikbaar.Overnachting in Lovina.
Dag 19: Lovina strand – Ubud (o)
Vroeg in de ochtend met een kleine zijspan boot naar het vrij dolfijn zien zwemmen in de zee nabij de hotel (optioneel tour) en daarna terugkeren naar het hotel voor het ontbijt en verder in de middag het hotel verlaten. Op weg naar Ubud kunt u bezoeken de GitGi twaterval en Ulundanu tempel in Beratanmeer. Overnachting in het Puri Pertiwi Resort hotel Ubud of ietsdergelijks. (http://www.pertiwiresort.com/ )
Dag 20: Ubud (o)
Een hele dag vrij te besteden. Bus/auto vervoer is niet beschikbaar.
Dag 21: Ubud (o)
Een hele dag vrij te besteden. Bus/auto vervoer is niet beschikbaar.
Dag 22: Ubud – airport Denpasar (o)
Einde van onze rondleidingen van Indonesia Nederland Direct en vliegen van Denpasar naar Amterdam
Prijzen zijn inclusief:
-Overnachting in goede hotels in:
-Medan Garuda Plaza hotel
-Samosir Toba cottages (Deluxe room)
-Padang Sidempuan Mega Permata hotel
-Bukittinggi Grand Rocky hotel
-Jakarta Santika premier hotel
-Bandung Sukajadi hotel
-Yogyakarta The 101 Tugu hotel
-Malang Atria hotel
-Kalibaru Kalibaru cottages
-Lovina Aneka lovina Villas & Spa beach hotel.
-Ubud Puri Puri Pertiwi resort hotel
-Bus/Minibus met airco en chauffeur
-Alle transfers
-Ontbijt (o)
-Nederlands sprekende ervaren Reisleider
-Trein tickets van Bandung naar Yogyakarta
-Trein tickets van Yogyakarta naar Malang
-Ferry van en naar Bali eiland

Prijzen zijn exclusief:

– Persoonlijke uitgave (laundry, fooien, telefoneren enz)
– Alle entrée gelden
– Optioneel beschreven excursies
– Local gids
– Lunch en diner
– Tickets voor de international vlucht

Fooienstelsel

– Voor de group reis de reisleider zullen een fooienpot verzamelen voor de gedurende reis van Sumatra E.5,- per persoon/dag, de trip is 22 dagen. Hiervoor adviseren wij U E.100,- per persoon voor de hele reis op Sumatra,Java,Bali. – De fooien verdelen wij naar o.a de koffer jongens van de hotel, bus chauffeur en de bus boy,extra parkeer gelden, donaties enz. Deze Fooien pot is uitgezonderd voor de Reisleider

Goed om te weten

– Het valt aan te raden om voldoende contant geld op te nemen gedurende de reis voor eigen consumptie. Pinautomaten worden aangegeven met de borden ATM
– Tempels en veel andere bezienswaardigheden in Java en Bali worden als heilig beschouwd. Respecteer de gebruiken en bedek Uw schouders en benen als U die plaats betreed
– Indien U wilt verlengen van verblijfs, betaalt u aanvraagkosten E.10,-/ boeking
– Mede door technische en of organisatorische redenen, kan de volgorde van onze programma en of onze route worden afgeweken
– Het slagen van een reis is zeer afhankelijk op de sfeer binnen het reis gezelschap en U bent hierin medeverantwoordelijk. Zorg dat U op de afgesproken tijd en plaats bent. Prettige Indonesie Direct reis!

 

Betaling

– De betaling moet worden overgemaakt 4 weken voor de aankomst
– Annulering binnen 2 – 3 weken voor de ankomst kost 50%
– Annulering 1 week voor de ankomst kost 75%
– Annulering minder dan 1 week voor de ankomst kost 100%

Registratie

Registratie van de deelnemers dient U 60 dagen voor vertrek aanmelden en het aantal deelnemers zal 30dagen later bekend worden gemaakt of de reis wel doorgaan en de betaling dient U uiterlijk 30 dagen voor vertrek worden voltooid.

 

21 thoughts on “Sumatra Java Bali Overland tour 22 Dagen”

 1. Hello. I have checked your indonesie-nederland-direct.nl and i see you’ve
  got some duplicate content so probably it is the
  reason that you don’t rank high in google. But you can fix this issue fast.
  There is a tool that rewrites content like human, just search
  in google: miftolo’s tools

 2. Hi there, of coursae this piece of riting is truly fastidious and
  I have learned lot of things from itt regarding blogging.
  thanks.

 3. Good day! I could have sworn I’ve been to this site before
  but after going through some of the posts I realized it’s new to me.
  Anyhow, I’m certainly delighted I stumbled upon it and I’ll
  be bookmarking itt and checking back frequently!

 4. Wow, marvelous blog structure! How lsngthy have you
  been running a blog for? you make running a blog looik easy.
  The total glance off yor site is great, let alone the content material!

 5. Hi there tto all, how is the whole thing, I think every one is getting more from this web site, and your views are nice in support of new users.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *